Paweł Spodzieja zwycięzcą konkursu będącego nominacją do 17. edycji Kulinarnego Pucharu Polski, czyli XIV Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne, zorganizowane w Pijalni Wód-Palmiarni „Inowrocławianka”, już za nami.
Potyczki to konkurs, który przez lata zdobył miano wydarzenia ogólnopolskiego. Dotychczas odbywał się w Bydgoszczy. Organizatorem był Dariusz Gwiazda (szef kuchni Hotelu City i jednocześnie absolwent inowrocławskiego „Gastronomika”). Mieszkańcy naszego miasta i goście tłumnie kibicowali uczestnikom kulinarnych zmagań w "Inowrocławiance".
Tematem tegorocznych potyczek był udziec sarni i trufla, z których uczestnicy konkursu przygotowali wyjątkowe potrawy. Jak podczas ogłoszenia wyników podkreślił przewodniczący jury Tomasz Szymański, poziom tegorocznych potyczek był bardzo wysoki, ale także wyrównany. O zajęciu poszczególnych miejsc decydowało zaledwie kilka punktów. Ostatecznie nominację do 17. edycji Kulinarnego Pucharu Polski otrzymał Paweł Spodzieja. Drugie miejsce zajął Dominik Świątecki, trzecie – Przemysław Kopania. Gratulujemy!