W Pijalni Wód-Palmiarni "Inowrocławianka" odbył się dzisiaj Festiwal Dyni. Atrakcji nie brakowało. Gościem specjalnym tego wydarzenia był: szef kuchni Tomasz Królikowski.
Podczas imprezy można było skosztować smakołyków dyniowych przygotowanych przez uczniów "Gastronomika". Uczestnicy mogli również zrobić sobie ciekawą fryzurę lub paznokcie. Dodatkową atrakcją był pokaz fryzur oraz tańca dancehall.
Tomasz Królikowski z kulinariami związany jest nieprzerwanie od ponad 20 lat. Swoją karierę zaczynał we włoskiej restauracji Villa Toscania w Wielkopolsce, szkoląc się wcześniej pod czujnym okiem włoskich kucharzy w Mediolanie. Później wyjechał do Wielkiej Brytanii, gdzie pełnił funkcję szefa kuchni w cenionych restauracjach. Po powrocie do Polski w 2013 objął stanowisko Chefa w Bistro Słony. Obecnie prowadzi zajęcia Akademii Cook Up razem ze znanymi w kucharskim fachu, ucząc od podstaw teorii i w praktyce.Podczas imprezy można było skosztować smakołyków dyniowych przygotowanych przez uczniów "Gastronomika". Uczestnicy mogli również zrobić sobie ciekawą fryzurę lub paznokcie. Dodatkową atrakcją był pokaz fryzur oraz tańca dancehall.